Bitcoin kopen in drie simpele stappen!

Bitcoin kopen in drie simpele stappen! Het is vandaag de dag ontzettend gemakkelijk om in een paar simpele stappen Bitcoin en/of andere cryptocurrencies te kopen. In dit artikelen beschrijven we hoe in een paar minuten jouw eerste Bitcoin aan te schaffen. 

Stap 1: Een Exchange en/of Broker uitzoeken

Er zijn eigen twee manieren om Bitcoin te kopen. De eerste is via een Broker, de tweede via een Exchange. Zeker als je start raden wij je aan om te beginnen bij een Cryptocurrency Broker en dan specifiek bij een Nederlands bedrijf. Wel zo gemakkelijk als er iets mis gaat en je naar een Nederlands sprekende klantenservice kunt bellen. 

Waarom we je aanraden om te starten bij een Broker is vanwege het gebruiksgemak. Bij een Broker kan bij wijze van spreken iedereen cryptocurrencies kopen. Dit in tegenstelling tot een Exchange. Een exchange is namelijk een tradingplatform waar je een zeker mate van technische kennis voor moet hebben. We zeggen uiteraard niet dan je je nooit op een exchange moet begeven, maar doe dit stap voor stap. 

Wel moeten wij opmerken dat het kopen van Bitcoin via een Cryptocurrency Broker niet altijd het meest voordeligst is. Dit omdat Brokers hun geld verdienen met de fee die ze in rekening brengen voor het verkopen van hun Cryptocurrencies. Maar dat zouden wij op te koop toe nemen, daar je als beginners start op een exchange je waarschijnlijk veel meer geld kwijt bent!

Het voordeel van het kopen bij een broker daarentegen is dat veilig en snel je Bitcoins kunt en gebruik kunt maken van verschillende betaalmogelijkheden. Denk iDeal, Bankcontact, Giropay en/of Creditcard. En als je dit dan bij een Nederlandse Broker doet, zoals Bitvavo, of Bitcoinmeester loopt je bijna helemaal geen risico. Zie onze top 4 hieronder, of lees al onze broker reviews hier! 

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

Stap 2: Maak een plan

Nu je een geschikte Broker hebt gevonden en je door het eerste registratieproces heen bent, is het tijd om je eerste Bitcoin aan te schaffen! Maar pas op, de meeste trappen nog vaak in deze valkuil. Waarschijnlijk heb je onlangs wat gelezen en/of wat gehoord over Bitcoin en heb je besloten ook mee te willen doen. Het zou veel geld opleveren, een super goede investering zijn en ga zo maar door. Maar laat dit de eerste les zijn in Crypto. DYOR! Doe je altijd je eigen onderzoek voordat je zomer ergens instapt. Want de cryptocurrency markt is een zeer risico volle markt, waardoor je niet zomaar moet gaan investeren. 

Kortom maak een plan. Wat wil je met jouw eerste Bitcoin gaan doen. Is het een investering voor de lange termijn, of wil je er uiteindelijk mee gaan traden. Je kunt natuurlijk altijd beginnen met een zeer klein bedrag en is het plan om alles te ontdekken en te onderzoeken hoe het werk. Dat is ook een plan. Lees ook “Waarom HODL de beste strategie is”

Stap 3: Bitcoin kopen met iDEAL

We hebben nu een exchange uitgezocht, je account aangemaakt. Er ligt een plan klaar voor je investering, oftewel kunnen we nu echt overgaan tot de aanschaf! Zoals we net lazen kun je via verschillende betaalmogelijkheden je eerste Bitcoin aanschaffen bij een cryptocurrency exchange.  De goedkoopste optie en in de meeste gevallen zelfs helemaal gratis is Bitcoin te kopen via iDEAL. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als iedere andere iDEAL betaling. Je kiest je product, in dit geval Bitcoin, en volgt de instructies op de website en van je bank. Meer uitleg nodig? In onze Broker Handleidingenleggen we je stap voor stap uit hoe dit proces in zijn werk gaat. 

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Laatste Nieuws
Bitcoinhelper
Uw Advertentie hier