Bitvavo Handleiding 2022

Handleiding Bitvavo

Op de pagina vind je de Handleiding Bitvavo. Om je bij Bitvavo te registreren en je eerste Bitcoin aan te kopen doorlopen we achtereenvolgens de volgende stappen:

  1. Ga naar registreren;
  2. Verifieer uw e-mailadres;
  3. Verifieer uw identiteit en persoonsgegevens;
  4. Beveilig je account middels 2FA.
  5. Plaats gelden op uw account;
  6. Koop Bitcoin;
  7. Bekijk de video voor extra uitleg;
  8. Laat een review achter;

1 Ga naar Registreren

Registreren bij Bitvavo

Door HIER te klikken en/of op de afbeelding hiernaast kom je direct op de registratiepagina van Bitvavo en kun je beginnen met het invullen van jouw gegevens. Maak een persoonlijke account aan. Vul je voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord in. In het wachtwoordenblok zie je vanzelf of jouw gekozen wachtwoord voldoet aan de door Bitvavo gestelde beveiligingseisen. Deze kleurt namelijk blauw als je doorkan naar de Registreren button. Door op registreren te klikken wordt jouw account aangemaakt en kunnen we door naar de volgende stap.

2 Verifieer uw e-mailadres. 

Na het registrerenen het invullen van je e-mailadres krijg je vervolgens een mail van Bitvavo om je e-mailadres te verifiëren. Let op dit kan enkele minuten duren en check ook voor de zekerheid je spam-folder. In de mail staat een registratielink waar je op dient te klikken, die je vervolgens weer doorstuurt naar de website van Bitvavo. Je account is aangemaakt en je e-mailadres geverifieerd.

3 Verifieer uw identiteit en persoonsgegevens

Vanwege de nieuwe wet- en regelgeving is Bitvavo verplicht om je identiteit te verifiëren voordat het mogelijk is je eerste bitcoin aan te kopen. Dit doe je door een geldig en volledig zichtbaar identiteitsbewijs, paspoort, of rijbewijs te uploaden. Uiteraard gaat Bitvavo erg vertrouwelijk om met je gegevens en zal je identiteitskaart en/of paspoort na verificatie worden verwijderd uit het systeem. Let op dit proces kan even duren, maximaal zo’n 1,5 uur daar het bijvoorbeeld druk is bij Bitvavo. 

4 Beveilig je account middels 2FA.

Het is zeer belangrijk om je eigen account goed te beveiligingen. Dit doe je door de twee-factor-authenticator te gebruiken. Ga naar instellingen, veiligheidsinstellingen en selecteer de optie 2FA inschakelen, zie ook afbeelding 1. Het scherm zoals afgebeeld in afbeelding 2 opent zich en je dient nogmaals je wachtwoord in te geven ter bevestiging

-Afbeelding 1-

De QR zoals afgebeeld in afbeelding 3 verschijnt, die je vervolgens met de Google authenticator app kunt scannen. Vul je code in op je Bitvavo scherm die in de authenticator app verschijnt. In dit voorbeeld is dat de code 185462. Voordat je op bevestigen klikt is het raadzaam om he herstelcode ergens op te schrijven en goed te bewaren. Deze heb je nodig daar je bijvoorbeeld niet meer in je telefoon kunt. 

Bitvavo 2fa instellen

-Afbeelding 2-

-Afbeelding 3-

-Afbeelding 4-

5 Plaats gelden op je account.

Nu je account is aangemaakt en goed beveiligd is het tijd om Bitcoin te kopen. Hiervoor heb je alleen wel geld nodig in je euro-wallet. Via het Bitvavo Dashboard ga je naar Portfolio en klik je vervolgens op tegoed storten. Voer het gewenste bedrag in en kies je betaalmethode. Het mooie aan Bitvavo is dat je direct ook de kosten achter iedere betaalmethode ziet staan, zie ook afbeelding 4. De verschillende betaalmethodes werken natuurlijk zoals je gewend bent. Wanneer je betaling is geslaagd, zul je binnen enkele seconden je saldo verhoogd zien worden (afhankelijk van de door jouw gekozen betaalmethode).

6 Koop Bitcoin

Eindelijk is het zo ver, je kan nu eindelijk Bitcoin gaan kopen en/of natuurlijk andere Crytocurrencies. Op de homepage van Bitvavo staan alle beschikbare munten onder elkaar afgebeeld, zie ook afbeelding 5. Door op bijvoorbeeld Bitcoin te klikken, ga je naar het scherm waar je uiteindelijk Bitcoin kunt gaan kopen. Zie ook afbeelding 6. Stel je koopt bijvoorbeeld voor 100 euro bitcoin. Dan zie je dat je voor deze 100 euro 0.01209362 Bitcoin krijgt. Dit afhankelijk van de Bitcoinprijs natuurlijk. Ook zie je dat je 0,25 eurocent betaalt aan handelskosten. Deze zijn standaard bij Bitvavo 0,25% van het door jou aangekochte bedrag.

-Afbeelding 5-

-Afbeelding 6-

7 Bekijk de video voor extra uitleg

Mocht je het na het lezen van deze handleiding nog niet helemaal snappen, of het gewoon fijner vind om een video te kijken om jezelf te registreren bij Bitvavo, zullen we hieronder voor jou een betrouwbare YouTube video plaatsen: Hoe je te registeren bij Bitvavo. Goed om alvast wel even het registratie scherm open te zetten, zodat je direct aan de slag kunt. Klik hier voor de eerste stap, het oproepen van het Bitvavo registratiescherm. Als extraatje hebben we voor je ook een video opgenomen daar je geïnteresseerd bent in de Bitvavo Exchange. 

 

8 Laat een review achter.

Tot slot willen wij je vragen om een review achter te laten over de Bitvavo Broker. Dit helpt dan weer andere gebruikers een goede en weloverwogen keuze te maken qua Cryptocurrency Broker. Wij willen je alvast hartelijk danken voor het invullen van de review en natuurlijk je bezoek aan onze website. 

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Laatste Nieuws
Bitcoinhelper
Uw Advertentie hier