Coinbase Handleiding | Een account aanmaken en Bitcoin kopen op Coinbase

Coinbase Handleiding! Om je bij Coinbase te registreren en je eerste Bitcoin aan te kopen doorlopen we achtereenvolgens de volgende stappen:

  1. Registreren bij Coinbase
  2. Verifieer uw e-mailadres;
  3. Verifieer uw identiteit en persoonsgegevens;
  4. Beveilig je account middels 2FA.
  5. Plaats gelden op uw account;
  6. Koop Bitcoin bij Coinbase;
  7. Bekijk de video voor extra uitleg: Registreren bij Coinbase;
Na het lezen van deze Coinbase Handleiding heb je je eigen account aangemaakt en je eerste Bitcoin aangekocht. We zouden het erg waarderen als je voor ons, maar natuurlijk ook voor alle andere bezoekers, een review zou willen achter laten onderaan deze pagina. Mocht je onze eigen Coinbase review nog niet gelezen hebben, klik dan hier! Direct een account aanmaken kan natuurlijk ook. 
 

#1 Registreren bij Coinbase

Door HIER of op de afbeelding van Registreren bij Coinbase te klikken kom je direct op de registratiepagina en kun je beginnen met het invullen van je voornaam, achternaam en email. Maak een veilig wachtwoord aan en vink de box ik ben geen robot aan. Natuurlijk even aangeven dat je ouder bent dan 18 jaar en akkoord gaat met de gebruiksovereenkomst en het privacybeleid.

2 Verifieer uw e-mailadres. 

Na het registreren krijg je een mail van Coinbase om je e-mailadres te bevestigen. Let op dit kan enkele minuten duren en check ook voor de zekerheid je spam-folder. In de mail staat een registratielink waar je op dient te klikken, die je vervolgens weer doorstuur naar de website van Coinbase. Je account is aangemaakt en je e-mailadres geverifieerd.

#3 Verifieer uw identiteit en persoonsgegevens

Wanneer je weer terug bent op de Coinbase pagina dien je vervolgens je identiteit en persoonsgegevens te verifiëren. Vanwege de nieuwe wet- en regelgeving dient iedere Cryptocurrency Broker te voldoen aan het “Know your customer” beleid. Dit beleid verplicht Coinbase bij alle nieuwe klanten een aantal zaken te controleren. 

Ook bij Coinbase gaat dit natuurlijk net zoals op alle andere platformen. Vul je wettelijke naam en je adresgegevens in en upload een foto van je identiteitsbewijs (Paspoort, Rijbewijs of Nationaal identiteitsbewijs). Kies een van de drie opties en maak een foto van de voor- en achterkant,

Belangrijk: Zorg ervoor dat beide afbeeldingen scherp genoeg zijn, zoals ook door Coinbase wordt aangegeven op de foto hieronder.

#4 Beveilig je account middels 2FA.

Het is zeer belangrijk om je eigen account goed te beveiligingen. Dit doe je door de twee-factor-authenticator te gebruiken. Ga naar mijn account en ga vervolgens door naar het kopje beveiliging en tweetraps authenticatie. We raden je aan om de Google Authenticator te gebruiken. 

Mocht je niet weten hoe de QR code te gebruiken? Scan de code die je te zien krijgt op je scherm met jouw mobiele telefoon. Google genereert vervolgens een unieke code die je dan invult op de website. Belangrijk is het om de herstelcode ergens goed op te schrijven en veilig op te bergen. Want deze code heb je bijvoorbeeld nodig daar je telefoon kapot gaat en dus niet meer een extra code kunt oproepen om in je Bitcoinmeester account te komen.

#5 Plaats gelden op je account 

Alvorens je gelden op je account kunt zetten zul je een betaalwijze dienen te kiezen en toe te voegen. Je kunt kiezen voor SEPA en/of Creditcard. Let er wel op dat het toevoegen van SEPA enkele dagen tot maximaal 5 kan duren. Creditcard daarentegen is direct gekoppeld, maar brengt dan wel weer extra kosten met zich mee. Doorloop de stappen zoals je dat gewend bent met online betalingen. 

Als je betaalmethode is gekoppeld, kun je euro’s overmaken naar je Coinbase Euro-Wallet. Vanuit deze Wallet kun je dan alle andere Coins kopen, waaronder natuurlijk ook Bitcoin.

#6 Koop Bitcoin

Nu je Euro-Wallet is gevuld met Euro’s kunnen we overgaan tot het aanschaffen van Bitcoin. In dit voorbeeld zullen we voor 100 euro aan Bitcoin gaan kopen. Op de homepage zie je bijvoorbeeld in de volglijst als eerste Bitcoin staan. Selecteer Handelen en voer het gewenste bedrag in. 

Een volgend scherm verschijnt. Koop Bitcoin voor 100 euro. Kies vervolgens waar je deze Bitcoin mee wilt afrekenen. Met het geld uit de Euro-Wallet, of met een extra creditcard overschrijving. Kies vervolgens Voorbeeld van Kopen en controleer je transactie. In onderstaand voorbeeld zien we dat we 0.01181090 BTC krijgen voor 97.01 euro. De overige euro’s, 2.99 euro, betaal je voor de transactie, lees Coinbase kosten. Wanneer je op ‘Nu Kopen’ klikt zal je transactie voltooid worden en ben je bezitter van 0.01181090 BTC. 

#7 Bekijk de video voor extra uitleg

Mocht je het na het lezen van deze handleiding nog niet helemaal snappen, of het gewoon fijner vinden om een video te kijken om jezelf te registreren bij Coinbase, zullen we hieronder voor je een betrouwbare YouTube video plaatsen: Hoe je te registeren bij Coinbase. Goed om alvast wel even het registratie scherm open te zetten, zodat je direct aan de slag kunt. Klik hier voor de eerste stap, het oproepen van het Coinbase registratiescherm. 

 
Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Laatste Nieuws
Bitcoinhelper
Uw Advertentie hier