Zondagen zouden de beste dagen zijn om Bitcoin te kopen! Hoe zit dat?

Zondagen zijn de perfecte tijd om de Bitcoin-dip te kopen, aldus Charles Edwards. Hij claimt dat er meer rendement te behalen valt op je Bitcoininvestering daar je deze op de zondagavond, begin maandagmorgen aankoopt. Maar hoe zit dat nu precies?

Recente gegevens tonen aan dat de zondagavond de beste tijd is om Bitcoin te kopen 

Charles Edwards deed specifiek onderzoek naar verschillende tijden en dagen om Bitcoin te kopen. In dit onderzoek kwam naar voren dat BTC historisch gezien hogere rendementen op zondagavond en vroege maandagmorgen behaalt dan de rest van de week. Zie ook onderstaande tabel gepubliceerd op de Twitterpagina van Charles Edwards.

Een daling van het handelsvolume en sluiting van de CME zouden mogelijke oorzaken kunnen zijn

Er zijn verschillende redenen waarom het rendement mogelijk beter is in het weekend dan de rest van de week.

  1. Ten eerste daalt het handelsvolume aanzienlijk in het weekend wat de kans op volatiliteit vergroot. 
  2. Ten tweede sluiten traditionele markten zoals CME in het weekend. Hetgeen bij opening doorgaans zorgt voor een piek in de volatiliteit.

Tijdens het weekend, wanneer traditionele markten sluiten, neemt het handelsvolume op Bitcoin-beurzen ook af. Wanneer er minder actieve handelaren op de markt zijn, zijn er doorgaans ook hevigere prijsacties waar te nemen. Bitcoin wil op deze momenten dan ook vaak terugvallen naar eerdere prijspunten. 

De CME Bitcoin-futuresmarkt en de sluiting ervan in het weekend kunnen ook van invloed zijn op de sterke prestaties van Bitcoin op de maandag. Net als de Amerikaanse aandelenmarkt sluit CME zijn markten in het weekend en op nationale feestdagen. In tegenstelling tot traditionele activa wordt BTC 24/7 verhandeld. Dit kan op de maandagmorgen een prijsverschil veroorzaken daar de CME weer open gaat. 

Dit noemen we de CME Futures Gap, oftewel hebben we het over het gat wat is ontstaan tussen sluiting en opening van de beurs. Het mooie van deze gaten is dat deze doorgaans door de markt weer zelf gevuld worden. Hetgeen dan natuurlijk ook weer voor de nodige prijsactie zorgt. 

Kortom een laag handelsvolume in het weekend, gecombineerd met de sluiting van de CME zouden lagere prijzen voor Bitcoin in het weekend kunnen betekenen. Hier zou je dan van kunnen profiteren en een hoger rendement op je investering kunnen behalen. Of je hier nu direct je eigen trading-strategie op moet aanpassen? Feit is dat dit een leuk weetje is waar je zeker rekening mee kunt houden bij de aanschaf van jouw Bitcoin! 

Disclaimer: Koopbitcoinhulp biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Lees hier de volledige disclaimer.

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

Ook Bitcoin kopen? Veilig en snel Cryptocurrency kopen en verkopen doe je bij Bitcoinmeester. Om direct een account aan te maken kun je hieronder op de link klikken. 

Meer Cryptocurrency Broker Nieuws lezen? Bekijk hier onze overzichtspagina, of zie de meest populaire artikelen hieronder. Ook vind je op Bitcoinhelper nog veel meer nieuws, artikelen en crypto informatie.

Populaire Brokers
Recente Reviews

Bitvavo Review & Handleiding 2022

Bitvavo is naar onze mening de nummer 1 Cryptocurrency Broker van Nederland. In dit artikel geven wij ons oordeel over Bitvavo. Zo kijken we naar

Bitcoinmeester Cryptocurrency Broker

Bitcoinmeester Review en Handleiding 2022

Bitcoinmeester is naar onze mening een zeer populaire Nederlandse cryptocurrency broker vanwege het grote aanbod van cryptocurrencies. In dit artikel, deze Bitcoinmeester review, geven wij

Recente berichten

Bitcoin geldautomaat doelwit van ramkraak

Zeven verdachten zijn gearresteerd na een gepoogde ramkraak van een Bitcoin geldautomaat in Texas. De verdachten gebruikten een gestolen pick-up truck en richtten naar schatting

DWF Labs investeert miljoenen in Outer Ring MMO

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd

Uw Advertentie hier
Bitcoinhelper