Wat is een Bitcoin Bart Patroon? Vandaag zagen we er weer een

Bart Patroon

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vandaag was hij daar ineens weer! En dan hebben we het natuurlijk over het Bart Patroon op de Bitcoin BTC Charts. Maar wat en wie is deze Bart nu eigenlijk en hoe moeten we dit dan lezen? In dit artikel de antwoorden. 

Wat heeft Bart Simpson met Bitcoin te maken?

Als we het over Bart hebben verwijzen we eigenlijk gewoon naar Bart Simpson. Je kent hem wel dat gekke gele mannetje met die vreemde haren. En het zijn nu juist deze haren die veel mensen aan de koers van Bitcoin doet denken. En zo ontstond eigenlijk deze Bart meme. 

Een van de eerste mensen die het over Bart hadden in een Bitcoin patroon was The Crypto Dog, een zeer bekende Crypto Twitteraar met veel volgers. Het ging dat ook letterlijk los op twitter toen hij voor het eerst een Bitcoin Chart deelde met Bart Simpson daarin verstopt! 

Wat is er te zien op de Charts

Als we het over een Bart patroon in de charts hebben, hebben we het over een zijwaartse beweging (consolidatie fase). Met uiteraard vlak daarvoor een flinke stijging en/of daling. Na de consolidatie fase zien we vervolgens een tegenovergestelde beweging ontstaan. Lees een opwaartse en neerwaartse beweging, al naar gelang de eerste stijging. Hierdoor maakt de koers een Bart patroon! 

Bart Simpson in BTC Charts

Prijsmanipulatie is een theorie die de ronde doet

Er zijn twee verschillende theorieën die dit patroon verklaren. De eerste gaat uit van prijsmanipulatie. De tweede is gebaseerd op de Wyckoff theorie.

1. De Wyckoff theorie

Volgens de theorie van Richard Wyckoff gaat de prijs van Bitcoin en in het algemeen van een aandeel door vier fasen heen. De accumulatie fase, de markup fase, de distributie fase en de markdown fase. En de markup en markdown zorgen er voor met consolidatie fase er tussenin dat er een patroon ontstaat ala Bart Simpson. 

2. Manipulatie

Een tweede verklaring zou gaan over markt manipulatie door gebruik te maken van tranig bots. De zogenoemde bounce bots zorgen ervoor dat ze door prijsschommelingen het orderboek van Bitcoin kunnen beïnvloeden en dus controleren. 

Maar welke twee van deze het nu is, daar zullen we waarschijnlijk nooit helemaal achterkomen. Een goede tip is dan ook om in ieder geval dit patroon te herkennen en je voordeel er mee te doen. 

Disclaimer: Koopbitcoinhulp biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Lees hier de volledige disclaimer.

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

Ook Bitcoin kopen? Veilig en snel Cryptocurrency kopen en verkopen doe je bij Bitcoinmeester. Om direct een account aan te maken kun je hieronder op de link klikken. 

Meer Cryptocurrency Broker Nieuws lezen? Bekijk hier onze overzichtspagina, of zie de meest populaire artikelen hieronder. 

Populaire Brokers

Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws