Tips voor de aankomende Bitcoin Bull-Run

Als het goed is heb je de afgelopen weken de term Bull Run al vaker voorbij horen komen. Deze term stamt af van de termen bull market en bear market die je ook vaak tegenkomt in de gewone aandelenmarkt. Belangrijk is het om je goed voor te bereiden op een dergelijke ophanden zijnde Bull markt, want de emoties kunnen hoog oplopen!  

Bull Run

Bull market en bear market

Een bull market betekent een langere periode van groei, oftewel een aanhoudende stijging van bijvoorbeeld de Bitcoinkoers. Een bear market is het tegenovergestelde hiervan, oftewel een lange periode van daling zoals we die voor Bitcoin in bijvoorbeeld 2018 hebben gezien.

Bullrun

Het ontstaan van een bull market of een bear market kan door verschillende factoren ontstaan. Hierbij valt te denken aan een verandering in vraag en aanbod of door een verandering in de economie. Maar het heeft ook te maken met een stukje psychologie in de markt. Als we bijvoorbeeld naar Bitcoin kijken zie we dat bijvoorbeeld de 10.000 dollar grens een magische grens is, waarop de media direct reageert. Tijdens deze periode zijn de bitcoininvesteerders optimistisch, waarvoor ook wel de term bullish wordt gebruikt. De tegenhanger hiervan is dan weer ‘bearish’.

De bull market van 2017

Als we terugkijken zien we dat het voor Bitcoin al een lange tijd geleden is dat we konden spreken van een bull market. De meest recente is namelijk die van 2017. Een periode waar de prijs van Bitcoin van ongeveer 2.000 USD naar 19.000 USD schoot. Ineens had iedereen het over Bitcoin en alles wat daar maar mee te maken had.

Belangrijk is wel om je te realiseren dat in deze snel reagerende markt, deze twee bull dan wel bear markten zich snel kunnen afwisselen. Een korte opleving betekent niet per se een overgang van een bull market naar een bear market.

Kortom is de vraag als we naar onderstaande Bitcoin Chart kijken of we al kunnen spreken van een Bull Run ja dan wel nee. De start is er naar onze mening, maar de toekomst moet dit gaan uitwijzen!

btc bull run

Wat we wel wel kunnen opmaken uit bovenstaande grafiek is dat we na maanden van daling uit de getekende driehoek zijn gebroken. Al sinds mei maakt de Bitcoinkoers steeds kleinere bewegingen op en neer en is er sinds juni 2020 uitgebroken. Zie de gele weerstandslijnen.

Allicht zou dit het zetje kunnen zijn die we met z’n allen nodig hebben. Belangrijk is het om in ieder geval kalm te blijven. Dit is namelijk zeker voor investeerder een spannende periode waar de emoties hoog kunnen oplopen. 

Maak een plan, wanneer ga je instappen en misschien wel belangrijker nog wanneer weer uit. Zeker in een Bull Run kunnen de koersschommelingen erg heftig zijn, waardoor het vasthouden aan je plan erg belangrijk is!

Tot slot kan de Altcoinmarkt ook flink meeprofiteren van een Bitcoin Bull Run. Oftewel mocht je geïnteresseerd zijn in het investeren in Altcoins kan dit een mooi moment zijn om in te stappen. Investeer alleen nooit meer dan dat je kunt missen! 

Nog geen Bitcoin gekocht, lees dan zeker onze Broker reviews en kies zorgvuldig. Bij Bitvavo hoef je nu over je eerste 1.000 dollar geen transactiekosten te betalen, oftewel dat scheelt weer daar je Bitcoin wilt gaan inkopen. 

Disclaimer: Koopbitcoinhulp biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Lees hier de volledige disclaimer.

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

Ook Bitcoin kopen? Veilig en snel Cryptocurrency kopen en verkopen doe je bij Bitcoinmeester. Om direct een account aan te maken kun je hieronder op de link klikken. 

Meer Cryptocurrency Broker Nieuws lezen? Bekijk hier onze overzichtspagina, of zie de meest populaire artikelen hieronder. 

Populaire Brokers
Laatste Nieuws
Advertentie
Laatste Nieuws
Bitcoinhelper
Uw Advertentie hier