Cryptowet | De nieuwe wet en regelgeving rondom Cryptocurrency

Advertentie Bitcoin Kopen

Op dit moment krijgen wij van Koopbitcoinhulp veel vragen over de identificatieplicht bij cryptocurrency Brokers. Hetgeen heeft gemaakt wij nu dit artikel schrijven en kijken waar deze identificatieplicht vandaan is gekomen. Lees de nieuwe Cryptowet!

Cryptowet door Eerste Kamer

Hiervoor moeten we terug naar 21/04/2020 de dag waarop de eerste kamer instemde met de nieuwe Cryptowet. Officieel is het een wijziging van de Implementatiewet vierde anti-witwaspraktijken. Een wetsvoorstel, oftewel nu een wet, wat in december 2019 al door de Tweede Kamer werd aangenomen. 

De toevoeging in deze anti-witwaspraktijken wet is niet nieuw, maar een stuk strenger dan de voorgaande richtlijnen en raakt vooral de Crypto-sector en alle bedrijven werkzaam binnen deze sector.

Zo moeten aanbieders van cryptocurrencies een speciale vergunning aanvragen bij de Nederlandse Bank en onderzoek verrichten bij bijvoorbeeld ongebruikelijke transacties op hun platformen. Ook dient dit gemeld te worden bij de FIU.

Hiervoor is het natuurlijk noodzakelijk om de identiteit van de klant vast te stellen. Oftewel is een identificatieverificatie momenteel een verplicht onderdeel van het registreren bij een Cryptocurrency Broker. Lees een identificatieverificatie is verplicht bij bedragen boven de 100 euro per week. Ook zullen bestaande klanten deze verificatie alsnog moeten ondergaan om gebruik te kunnen blijven maken van het platform waar zij zich hebben aangesloten.

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

KOOP BITCOIN
REVIEW

5/5

Cryptowet verplichten voor bedrijven

Echter wordt er nog meer gevraagd van de cryptocurrency aanbieder en zijn deze verplicht om: 

  • De klant te identificeren en de identiteit te verifiëren op basis van geldige documenten;
  • De klant te beoordelen en informatie in te winnen over het doel en de beoogde aard van de relatie en dus transacties;
  • De klant en de transacties doorlopend te monitoren tijdens de duur van de aangeboden dienstverlening.

Verder onderzoek dient verricht te worden daar: 

  • De klant een incidentele transactie verricht met een bedrag van 15.000 euro of van twee of meer transacties waartussen een verband bestaat met een gezamenlijke waarde van 15.000 euro;
  • Wanneer er indicaties zijn dat de klant betrokken is bij witwassen of terrorismefinanciering bestaat;
  • Wanneer er wordt getwijfeld of de eerder verkregen cliënt identificatiegegevens onjuist of niet toereikend zouden zijn;
  • Wanneer het risico van betrokkenheid van een bestaande klant bij witwassen of financieren van terrorisme daartoe aanleiding geeft;

Al deze maatregelen en dus identiteitverificatie om uiteindelijk te kunnen achterhalen welke transacties bij welke identiteit en dus gebruiker horen. Denk hierbij aan het achterhalen van Wallet-adressen, andere broker en cryptocurrency exchanges en natuurlijk IP-adressen. 

Ook de ontvanger, bij bijvoorbeeld het versturen van cryptocurrencies naar een ander adres, dient geïdentificeerd te worden. Dit zodat men bij het omzetten van fiat-valuta naar euro’s niet alleen de bron van het vermogen, maar ook de klant kan identificeren. 

Kosten nieuwe Cryptowet

Elk cryptobedrijf dient dus zijn bedrijfsvoering aan te passen aan deze nieuwe wet en regelgeving, hetgeen omgerekend zo’n 35.000 euro zal kosten per onderneming. Dat is voor het ene bedrijf makkelijker gedaan dan voor de andere. Hetgeen we ook in de praktijk hebben zien gebeuren. Helaas zijn er ook diverse Cryptocurrency bedrijven gestopt, omdat ze deze kosten niet konden ophoesten. 

Ook zou dit een drempel kunnen opwerpen voor starters en dus nieuwe initiatieven in Crypto. Zo lezen we in de hierboven afgebeelde Tweets. “De pest is, dit gaat ook ten koste van goede initiatieven als bitcoinstad in Arnhem. Als je jaarlijks 35K mag aftikken om dat in de lucht te houden is de lol er snel af” Aldus Hans brrrnds. 

Disclaimer: Koopbitcoinhulp biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Lees hier de volledige disclaimer.

Veilig en snel Cryptocurrency kopen en verkopen zoals Bitcoin doe je bij Bitcoinmeester

Meer Cryptocurrency Broker Nieuws lezen? Bekijk hier onze overzichtspagina, of zie de meest populaire artikelen hieronder. 

Advertentie Bitcoin Kopen
Populaire Brokers
Recente Reviews

Bitvavo Review & Handleiding 2022

Bitvavo is naar onze mening de nummer 1 Cryptocurrency Broker van Nederland. In dit artikel geven wij ons oordeel over Bitvavo. Zo kijken we naar

Bitcoinmeester Cryptocurrency Broker

Bitcoinmeester Review en Handleiding 2022

Bitcoinmeester is naar onze mening een zeer populaire Nederlandse cryptocurrency broker vanwege het grote aanbod van cryptocurrencies. In dit artikel, deze Bitcoinmeester review, geven wij

Recente berichten
Uw Advertentie hier
Bitcoinhelper