De 5 meest gestelde vragen

Kom je ergens niet uit, bekijk hier de 5 meest gestelde vragen.

Uiteraard is dit in eerste instantie een smaak kwestie. Wat vind je zelf fijn en wat verwacht jij van een cryptocurrency Broker. Uiteraard zijn er naar onze mening wel een aantal belangrijke eigenschappen waar een goede Broker aan moet voldoen. Deze zoals ook op onze homepage beschreven. Denk aan overzichtelijk website, Vertrouwd in de Nederlandse Crypto-community, Veiligheid van transacties, Snelle betaling, uitgebreide betalingsmogelijkheden, kosten en tot slot een betrouwbare klantenservice. Als je al deze punten in ogenschouw neemt is wat ons betreft Bitvavo de ‘beste’ Nederlandse cryptocurrency Broker. Erg fijn is het bijvoorbeeld dat je over de eerste 1.000 euro geen handelskosten hoeft te betalen. Meer weten over Bitvavo lees dan ook zeker onze Review! Direct registreren kan natuurlijk ook. 

Wat we vandaag de dag zien is dat de meeste cryptocurrency Brokers allemaal veilig zijn en goede garanties bieden. Zeker de Nederlandse Brokers voldoen allemaal aan de laatste standaarden en uiteraard Europese regelgeving. 

Je hoort wel eens van die horrorverhalen, dat ineens al je cryptocurrencies weg zijn en/of je deze niet meer kunt laten uitbetalen. Het blijft op dit punt nog steeds een relatief jonge markt, met op sommige vlakken nog weinig toezicht, dus voorzichtigheid is zeker nog geboden. Zeker bij de nieuwe internationale Brokers die opeens uit de grond gestampt worden, maar als je bij de gevestigde orde blijft zit je naar onze mening helemaal goed en veilig. 

Deze vraag is niet zo een twee drie te beantwoorden, want dat hangt van een aantal factoren af. Denk aan de verschillende betalingsmogelijkheden die allemaal weer een andere kostprijs hebben. Ook kunnen de handelskosten per Broker en per munt erg verschillen. En dan dien je ook nog goed te letten op de koersen zelf.

Als je al deze factoren zou combineren en een gemiddelde zou bereken kom je naar onze mening bij Bitvavo uit. Zeker daar je de eerste 1.000 euro geen handelskosten hoeft te betalen. Een mooi cadeautje en een erg slimme marketingstunt. Maar ook na deze eerste 1.000 euro zijn de kosten nog relatief laag, t.o.v. de overige Brokers. Lees ook onze Bitvavo review 

In het verleden waren op dit vlak nog grote verschillen te bespeuren. Maar vandaag de dag, kun je doorgaans bij de meeste Broker op dezelfde wijze betalen. Denk aan iDEAL, Bankcontact, Creditcard en bij sommige met PayPal. Lees hiervoor ook onze reviews, of bekijk de voorwaarden op de websites van de Brokers zelf. 

Dit gaat in principe op dezelfde wijze als het aankopen van je Bitcoin. Alleen wissel je dan je Bitcoin terug naar euro’s, om deze vervolgens terug te storten op jou bank. Let wel op dat hier natuurlijk extra kosten aan verbonden zijn en dat deze erg kunnen oplopen. Lees dus alvorens je tot verkoop overgaat goed de algemene voorwaarden. 

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5