Er zijn drie verschillende soorten Cryptocurrency / Bitcoin Wallets beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Allen met hun eigen eigenschappen en mate van veiligheid. We zullen ze hieronder weergeven van meest veilig, naar minst veilig. Maar ook kijken we naar de voor- en nadelen.

Top 4 Nederlandse Brokers

Harware Wallet

De veiligste manier om je Bitcoins te bewaren is middels een hardware Wallet. De reden hiervoor is dat deze Wallet niet constant verbonden is met het internet, oftewel goed afgeschermd van hackers fraudeurs en virussen. Mocht je namelijk van plan zijn om een grote investering in bijvoorbeeld Bitcoin te doen, gebruik dan zeker een hardware Wallet. Het nadeel t.o.v. de overige wallets is dat je voor deze Wallet wel dient te betalen. 

Doorgaans lopende de kosten voor een hardware Wallet uiteen tussen de 60 en 150 euro. De meest populaire hardware Wallet is de Ledger Nano S. Deze wallet komt in de vorm van een USB- stick die je snel en gemakkelijk kunt verbinden met je computer. Je stelt ook nog een extra pincode in om toegang te verkrijgen tot jou munten en dus Wallet. Wel zo handig mocht je jouw Ledger kwijtraken en/of verliezen. 

Exchange Wallet

Je kunt er ook voor kiezen om je aangekochte Cryptocurrencies op een Exchange/Broker te laten staan. Want uiteraard bieden deze ook eigen Wallets aan om je munten in op te slaan. Wel zo gemakkelijk als je met deze munten aan het traden bent. Belangrijk bij dit soort wallets is dat je wel kiest voor de extra beveiligsmethoden die worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de Google Authenticator. Hoe deze beveiliging in te stellen lees je onder andere op onze Broker handleidingen pagina. Een nadeel van deze Wallet is dat je afhankelijk bent van de aanbieder. 

In het verleden is dit wel eens mis gegaan, denk bijvoorbeeld aan de Mt. Gox hack. Uiteraard is er sinds die tijd een hoop veranderd en zijn dit soort websites en dus wallets steeds veiliger geworden en beter beschermd tegen dreiging van buitenaf. Maar wees gewaarschuwd hackers blijven proberen om op deze platformen te komen om de private keys van gebruikers te stelen.

Als je voor een dergelijke Wallet kiest raden wij de wallets van Bitvavo of Binance aan. Bitvavo is en namelijk een Nederlandse Cryptocurrency Broker en mocht je dus tegen problemen aan lopen is een link met de helpdesk zo gemaakt. Lees hier onze Bitvavo review Binance heeft tot slot een uitstekend en veilig netwerk, het is natuurlijk niet voor niets de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. 

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5

UITLEG
Registratie hulp

5/5
Software Wallet

Wil je nog geen investering doen in een hardware Wallet en ben je niet van plan munten aan te kopen en te verhandelen op een Exchange. Kun je altijd nog kiezen voor een Software Wallet. Deze wallets worden doorgaan gratis aangeboden en je vind ze in verschillende soorten en maten. Misschien wel een van de meest populaire software wallets van dit moment is de Trust Wallet. Zoals bij iedere andere software Wallet dien je een de software te downloaden op de pc, laptop of natuurlijk mobiele telefoon. 

Een van de meest populaire Software Wallets is die van Exodus, https://www.exodus.io.Wil je ook een Exodus wallet aanmaken bekijk dan onderstaande video van Satos. Ook Bitcoin kopen via Satos en deze opslaan in een Exodus wallet, lees dan hier onze handleiding.