Als het goed is heb je de stap gemaakt en besloten dat je Bitcoin wilt gaan kopen! Alleen hoe koop je nu Bitcoin en waar doe je dat. In dit artikel helpen wij je de volgende stap te zetten en bespreken we de verschillende manieren om Bitcoin te kopen. Wil je weten waar je Bitcoin kunt kopen, ga dan direct door naar de Brokers pagina, of kies er een uit onze Top 4 Nederlandse Brokers.

Top 4 Nederlandse Brokers

Bitcoin kopen met iDEAL

De meest veilige manier om Bitcoin te kopen is via iDEAL en dat kan dan ook gelukkig bij de meeste Cryptocurrency Brokers. Ook zijn de transactiekosten doorgaan laag, wanneer je Bitcoin koopt met iDEAL. De goedkoopste broker waar je met iDEAL kunt betalen is Bitvavo. Dit Nederlandse platform rekent maximaal 0,25% handelskosten per transactie en wanneer je via Koopbitcoinhulp je registreert hoe je ook geen transactiekosten te betalen over de eerste € 1000.

Koop direct Bitcoin met iDeal

Bitcoin kopen met Creditcard”

Bitcoin kopen met Creditcard kan natuurlijk ook, houd er wel rekening mee dat dit meestal stukken duurder is dan bijvoorbeeld het kopen van Bitcoin met iDEAL. Bedrijven moeten doorgaans zelf ook meer betalen aan de creditcard maatschappijen, hetgeen ze dus ook doorrekenen naar de gebruiker. Bij sommige platformen wordt een creditcard betaling wel sneller verwerkt, dan bijvoorbeeld een bankoverschrijving of iDEAL betaling. Als je toch deze betaalmethode wilt gebruiken raden wij je BTC Direct aan. 

Koop direct Bitcoin met creditcard

Bitcoin kopen met PayPal

Ook kun je Bitcoin kopen met Paypal, ondanks het feit de meeste platformen niet staan te springen om gebruikers met PayPal te laten betalen. Dit komt door het feit je als gebruiker je transactie kunt terugdraaien daar je aangeeft je spullen niet te hebben ontvangen.  Een platformen waar je gemakkelijk Bitcoin kunt kopen met Paypal is eToro. Het voordeel van dit platform is dat je geen transactiekosten hoeft te betalen daar je met PayPal betaalt. Maar pas op gratis betstaat doorgaan niet en zit de doorrekening van de kosten in andere bitcoinkoersen. Heb je nu geen Paypal account, maar wil je wel bitcoin kopen met PayPal? Dan kun je in drie eenvoudige stappen een account aanmaken:  

  1. Open een rekening. Je hebt alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig. 
  2. Koppel eenvoudig je bankrekening of creditcard en bepaal zelf of je aankopen worden afgeschreven van je bankrekening, creditcard of PayPal salon. 
  3. Gebruik de PayPal knop en betaal met alleen je e-mailadres en wachtwoord.